Magyar Állami Népi Együttes Kamara Társulat, Budapest

Az együttest 2018-ban alapították a Magyar Állami Népi Együttes olyan fiatal férfitáncosai, akik a mindennapos hivatásuk mellett szívesen fordítják szabadidejüket, a további közös munkára.

A folklór és annak különböző vállfajai iránt a csapat érdeklődése, a lehető legszélesebb skálán mozog. Mindezek mellett egyöntetűen közös célja a társulatnak a néptáncot a táncművészet legmagasabb színvonalán reprezentálni. Hiszünk a néphagyomány évezredes kiforrottságából fakadó erőben, melynek megformálása minden nap újabb és újabb kihívást jelent számunkra.

(A XXVIII. Zalai Kamaratánc Fesztiválon autentikus kategóriában, I. díjban részesült a csapat Módos Máté „Ardeleanak a Fekete-Körös mentéről” c. koreográfiájával.)

Maksa Henrietta a Magyar Állami Népi Együttes táncosa az idei évben táncművész barátnőivel indul a fesztivál versenyprogramjában. A formáció célja felhívni a figyelmet azokra a táncokra, melyekben a női lét önmaga is megállja a helyét, továbbá szeretné megmutatni a női táncok sokszínűségét, egyedi megfogalmazási lehetőséget biztosítva az egyéniségek megjelenésére.