Idén jubileumi, 25. alkalommal rendeztük meg országunk egyik legrégebbi és legnagyobb néptáncversenyét, a 25. Szolnoki Országos Néptáncfesztivált.  rendezvény kísérőprogramjai között kiállítás, népművészeti vásár, koncert is szerepelt.

A nyitónap estéjén viseletes felvonulással leptük meg a szolnokiakat. A Hild téren gyülekeztünk izgatottan, 19 órától pedig a rezesbanda kíséretében útnak indultunk a Kossuth térre:


Fotó: Illyés Csaba

Több száz néptáncos vonult énekelve, mosolyogva, itt-ott táncra perdülve Szolnok városközpontjában:


Fotó: Illyés Csaba

A Kossuth térről visszasétáltunk a Hild térre, az Aba-Novák Agórához, hisz kezdődött a fesztivál megnyitó ünnepsége:


Fotó: Illyés Csaba

A megnyitón Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója köszöntötte a táncosokat,  majd Szabó István alpolgármester nyitotta meg a 3 napos jubileumi néptáncfesztivált:


Fotó: Illyés Csaba

A péntek este egy fergeteges Parno Graszt koncerttel zárult, az autentikus roma zenét játszó együttes ritmusai mindenkit megmozgattak:


Fotó: Illyés Csaba

A fesztivál második napján két versenyprogram során mutatták be új koreográfiájukat a csoportok a Szigligeti Színház színpadán. A hagyományos táncok mellett újragondolt, modern koreográfiákat is elhoztak az ország legjobb táncegyüttesei. 16 együttes több mint 500 táncosa ropta a színpadon:

2. Nap – Versenyprogram galéria (hamarosan)

A 25. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál harmadik napján egy különleges menyekező bemutatón 14 tájegység menyasszonyi ruháit csodálhattuk meg Maksa Henrietta szervezésében, a szolnoki és környékbéli néptáncegyüttesek produkciói után Szalonna és bandája húzta a talpalávalót a Tiszai hajósok terén. A Szigligeti Színházban a díjátadó után a Gálán láthattuk viszont a legszebb koreográfiákat, a fesztivál kiemelkedő táncait:


Fotó: Majnik Zsolt