Kossuth díjas népzenész, tanár

Népzenész, Kossuth díjas, Kisebbségekért díjas, Weiner Leó zenepedagógiai díjas zenetanár, a Vujicsics Együttes vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének tanára, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja


Zenei pályája kezdetén az orgonajátékhoz és a kamaramuzsikáláshoz vonzódott. Ezzel párhuzamosan egyre szorosabb kötődése alakult ki a magyar és a magyarországi délszláv népzenéhez. A táncházmozgalom elindulásakor bekapcsolódott e zenekultúra tudatos megőrzésébe. Létrejött a Vujicsics Együttes, amelynek egyik alapító tagja, 1974-től vezetője. A zenekar az 1976-77-es Ki Mit Tud? győzelemmel robbant be a népzenei életbe.


TV- és rádióműsorokat szerkesztett, hanglemezfelvételek zenei rendezője, népzenei kotta -,és CD kiadványsorozatok sorozatszerkesztője, valamint több tantervi program létrehozója.

Népzenészek, néptánc-pedagógusok, koreográfusok több nemzedékét oktatta tanfolyamokon, segítette őket szakmai értékelő munkájával tehetségkutató, minősítő, tanulmányi versenyek, szakmai találkozók zsűritagjaként.