Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, Budapest

Élmény. Érték. Közösség.
A Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezeteként működő Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, 1948-ban alakult és működik az egyetem keretein belül. Tagjaik egyetemisták, fiatal pályakezdő értelmiségiek. Rendszeres résztvevői kiemelt országos és külföldi szakmai fesztiváloknak, az egyetem diákszervezeti életének, különböző budapesti és országos kulturális eseményeknek, a Hagyományok Háza és Művészetek Palotája népművészeti rendezvényeinek. 

Az elmúlt évek során Barcelonában, Veronában, Stockholmban, Szardínián és Törökországban képviselték Magyarországot, hazánk népzenei- és néptánc hagyományait. Számos alkalommal szerepeltek a Tavaszi Fesztivál, a Sziget Fesztivál különböző programjaiban is. Az együttes küldetése a magyar népi kultúra örök érvényű, letisztult üzeneteinek megismertetése és továbbadása a jövő generációinak.

A próbatermi munka mellett táborok, gyűjtőutak alkalmával tanulják meg egy-egy vidék táncait. Műsoraikban azokat a színpadi formákat és kifejezési módokat keresik, amelyekkel a XXI. század embere számára is élvezhető és izgalmas élményt adhat a folklór.